+31703990100 info@impec-ppp.com

Deze maand is het 22 jaar geleden dat Mystery Guest werd opgericht. Tijdens de start in 1996 was het concept een echte innovatie. Verschillende media publiceerde over deze nieuwe methode. Zowel bedrijven als ook overheden maakte in grote getale gebruik van deze nieuwe manier van reflecteren.

Mystery Guests beoordelen door middel van onaangekondigde bezoeken de producten en de dienstverlening van bijvoorbeeld retail-organisaties, financiële instellingen, ziekenhuizen, gemeentes, hotels en restaurants.

De formule werdt  in 1996 “geïmporteerd” vanuit Amerika waar de Mystery Guest methode al decennia werd gebruikt om de klantvriendelijkheid en klantgerichtheid van dienstverleners te meten en verbeteren. Mystery Guest was in 1996 de eerste in Nederland die het concept Mystery Shopping op een professionele wijze aan bedrijven en overheden aanbood.

Anno 2018 is het principe van Mystery Guest nog steeds onderdeel van IMPEC’s dienstverlening. Met dit verschil dat de Mystery Guests niet alleen de klantvriendelijkheid en klantgerichtheid beoordelen maar ook inzicht geven in het vermogen van een organisatie om te innoveren. Bij nieuwe klanten wordt in samenspraak eerst de standaards (KPI’s en SOP’s) bepaald, die vervolgens worden vertaald naar een vragenlijst. Met de vragenlijst in het achterhoofd worden de ‘mysterieuze gasten’ het pad op gestuurd om de producten en de dienstverlening van de opdrachtgever in praktijk te toetsen. Nadat de rapportages zijn verwerkt worden ze gepresenteerd aan directies, management maar vooral ook teams op de werkvloer. Dat laatste doorgaans in de vorm van interactieve trainingen en workshops waar de gewenste verbeteringen meteen in praktijk doorgevoerd kunnen worden.

Voor meer informatie contact IMPEC op +31(70)3990100

Of Whatsapp +31(6)22430076