+31703990100 info@impec-ppp.com

NLWorks verbindt innovatieve ondernemers, overheden en kennisinstellingen met internationale ambities. NLWorks participeert in consortia die grote kansen zien in buitenlandse groeimarkten. Met directe toegang tot internationale overheden, financiële instellingen, ambassades, consulaten, bedrijfsleven en kennisinstellingen opent NLWorks groeipaden voor Nederlandse bedrijven.

NLWorks is een initiatief van de Ministeries van Buitenlandse Zaken, Economische Zaken & Klimaat en VNO-NCW & MKB-Nederland. Opgericht onder de werktitel “De Werkplaats” stond het nieuwe management voor de uitdaging de ambitie te vertalen naar een communicatie- en positioneringsstrategie. Deze zoektocht bracht hen bij IMPEC. In juli 2018 leidde dit tot de opdracht om een Impact Communicatie Strategie en een nieuwe identiteit voor “NLWorks” op te helpen zetten.

De Impact Communicatie Strategie heeft NLWorks geholpen om positieve impact te realiseren door een continue proces van evalueren en communiceren.

  • Evalueren :  “Binnen Beginnen, Buiten Winnen” is een interactieve evaluatie methode om inzichtelijk te krijgen hoe door gezamenlijke inspanning positieve impact kan worden gerealiseerd. In een 4-tal workshops met management en stakeholders reflecteren we op de purpose , processen, partnerschappen, perspectieven en het potentieel van NLWorks.
  • Communiceren: “Welkom aan Boord” is een visuele verhaallijn (storyboard) waarin de evaluatie uitkomsten vertaalt worden naar de positieve impact die NLWorks wil genereren. Inclusief: ambitie – visie & missie – kernboodschap & kernactiviteiten – programma’s – doelgroepen – identiteit & imago en netwerk.

De intensieve evaluatie, in combinatie met een heldere communicatie, heeft uiteindelijk geresulteerd in een positieve impact bij het NLWorks team, maar ook bij de strategische partners.

“ Impact Communicatie helpt om verschillende stakeholders op één lijn te krijgen”

Eric van Kooij (NLWorks)

“ Constant evalueren en communiceren vertaalt zich in een aanpak die tot positieve impact leidt”

Maurits van Os (NLWorks)

 

Bekijk PDF

Bekijk PDF